مطالب پزشکی و زیبایی پوست و مو

نانو ذرات روی در مواد غذایی کنسرو شده موجب کاهش قدرت جذب روده

امام حسین (ع) : بخشنده ترین مردم کسی است که در هنگام قدرت می بخشد.
پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۷

به گزارش پزشکین به نقل از ایرنا؛ روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی آمریکا ، نانو ذرات روی به دلیل خاصیت ضدمیکروبی در بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. این نانو ذرات که معمولا در مواد غذایی کنسرو شده مورد استفاده قرار می گیرند معمولا به عنوان ماده ای بی ضرر شناخته می شوند، اما مدارکی به دست آمده هست که نشان می دهد این نانو ذرات می توانند آثار نامطلوبی بر سلامت باقی گذارند.
در این تحقیقات ابتدا نمونه هایی از غذای کنسرو شده از جمله ذرت، ماهی تن و جوجه مورد بررسی قرار گرفت تا نحوه انتقال نانو ذرات روی به مواد غذایی مشخص شود. در بعضی از این نمونه ها تا ۱۰۰ برابر مقدار روی مورد نیاز انسان در رژیم غذای روزانه یافت شد.
سپس محققان یک مدل آزمایشگاهی از سلول های روده کوچک ساختند تا اثر نانو ذرات روی به میزان موجود درنمونه های مواد غذایی را بر سلول های روده بررسی کنند. در این بررسی ها مشخص شد نانو ذرات روی موجب تغییر شکل یا از بین رفتن تاخوردگی های کوچک موجود در سطح روده شده و در نتیجه مساحت روده را کاهش می دهند. بدین ترتیب مقادیر کمتری از مواد غذایی در روده جذب خواهد شد.
این تحقیقات در مدل های آزمایشگاهی انجام گرفته هست و حاصل آزمایشات انسانی نیست. بعضی از محققان معتقدند نانو ذرات روی در اسید معده حل شده و روی یونیزه ایجاد می کنند. به همین علت محققان در تلاشند تا این آزمایشات را روی مدل های حیوانی نیز انجام دهند.